AktiiviOmistaja

AktiiviKlubi Villa Hannalassa

Martti Haapala hankki perheyhtiönsä kautta Oulun Toppilassa sijaitsevan vuonna 1859 rakennetun, perinteikkään pitsihuvilan, Villa Hannalan, syksyllä 2021. AktiiviOmistajat ovat ottaneet huvilan tukikohdakseen ja nimenneet sen ”AktiiviOmistajien Klubiksi”.

Idea hankinnasta syntyi useamman merkittävän hankinnan lopputuloksena.

Idea Villa Hannalan hankkimisesta tuli AktiiviOmistajien Toppilan Möljä Oy:n Alpo-hinaajan hankinnan sekä Toppilan Terwa Marina -satamahankkeen käynnistämisen myötä, täydentämään kokonaisuuden. Villa Hannala oli nimittäin oululaisen laivanvarustaja ja kauppahuoneen perustaja Johan Wilhelm Snellmanin perheen huvila. 

Snellman omisti Toppilan satamassa kymmenen purjelaivaa, jotka kuljettivat tervaa ja puutavaraa ympäri maailman. 1890-luvulla laivaliikennettä päästiin seuraamaan huvilasta käsin, kun huvilan laajennuksen yhteydessä rakennettiin korkea näköalatorni. Siten voidaan todeta, että huvilan hankinta palautti Hannalan merellisille juurilleen, ja AktiiviOmistajat voivat jälleen tähyillä laivojaan Toppilan satamaan ja merelle päin.

Villa Hannala toimii operaatioiden päämajana.

Villa Hannalan alkuperäisen historian kunnioittaminen ja elävöittäminen on siis AktiiviOmistajille tärkeää. Snellmanin suvun historiaa huvilassa tullaan pitämään esillä, ja oululaiset saavat kokoontua sinne erilaisiin tapahtumiin.

AktiiviOmistajien klubina toimiminen on myös alkanut vilkkaasti, sillä huvilassa on jo pidetty useita tapaamisia. Skartan hallitus on kokoontunut huvilassa. Lisäksi vetyauton luovutus Skartan toimitusjohtajalle tapahtui Hannalan pihaan rakennetussa ”domessa”. Skarta Oyj julkaisi myös ruotsalaisen NYAB konsernin ostohankkeen Hannalassa.

AktiiviKlubin kuvagalleria
Previous slide
Next slide