AktiiviOmistaja

NYAB Oyj

AktiiviOmistajien tulokulma

Keväällä 2021 AktiiviOmistajat Jukka Juola, Tuomas Hirvonen ja Markku Kankaala toimivat omistajina kalajokisessa Andament Group Oy:ssä, joka omisti Skarta Finland Oy -konsernin. Heinäkuussa 2021 toteutettiin AktiiviOmistajien toimesta operaatio, jossa Skarta Finland -konserni listautettiin ”reverse takeover” menetelmällä Helsinki First North markkinapaikalle. Syntyi Skarta Group Oyj, jonka pääomistajaksi tuli Andament Oy. Samassa yhteydessä kutsuttiin useita muita AktiiviOmistajia mukaan operaatioon. He sijoittivat noin 8 M€ järjestelyn yhteydessä. Martti Haapalan Haapalandia Invest Oy oli yksi suurimpia osallistujia. Nykyään yhtiö tunnetaan nimeltä NYAB Group Oyj.

Nyabgroup.fi

Nyabin valuaatio listautumisen alkaessa keväällä 2021 oli noin 50 M€. Vuoden 2021 lopussa Nyabin markkina-arvo oli jo 285 M€. Yhtiö oli pörssivuoden 2021 seitsemänneksi paras arvonnousija.

Tietoa yhtiöstä

NYAB on puhtaan tulevaisuuden rakentaja, joka pyrkii mahdollistamaan Pohjoismaiden vihreää siirtymää uusiutuvan energian ja kestävän infrastruktuurin rakentamisen palveluilla.

Nyabilla on jo vuosikymmenien kokemus vaativasta infra- ja erikoisrakentamisesta. Yhtiö on yksi Suomen johtavista tuulivoimapuistojen rakentajista, sillä se on ollut mukana jo yli 100 tuulivoimalan rakentamisessa vuodesta 2012 alkaen. Tavoitteena on edelleen laajentaa toimintaa tuulivoiman, aurinkoenergian ja vetyratkaisujen arvoketjussa kohti puhtaan energian kokonaishankkeita. 

Yhtiössä on yli 180 työntekijää Suomessa ja Pohjois-Ruotsissa Norrbottenin alueella. Osake on noteerattu Helsingin Nasdaq First North listalla.

Kohdeyhtiöt

AktiiviOmistajat sijoittavat tarkoin valikoituihin kohdeyhtiöihin tavoitteena pääomistajuus ja omistaja-arvon kehittäminen. AktiiviOmistajat tuovat hyvän omistajuuden kehitettäviin yhtiöihin.

Latitude 66 Cobalt Oy

Latitude 66 Cobalt Oy on australialais-suomalainen vuonna 2017 perustettu kaivostoimintaan ja mineraalituotantoon erikoistunut yritys. Yrityksen tavoitteena on käynnistää kobolttikaivokset Kuusamossa ja Posiolla tulevien vuosien aikana.

Toppilan Möljä Oy

Toppilan Möljä Oy on uuden ajan laivanvarustamo, joka omistaa ja operoi monipuolista laivastoaan. Lisäksi yhtiö tulee tekemään investointeja Toppilan satamaan ns. Merikeskus-hankkeen puitteissa.

NYAB Oyj

NYAB on puhtaan tulevaisuuden rakentaja, jolla on vuosikymmenien kokemus vaativista hankkeista. NYAB mahdollistaa Pohjoismaiden vihreää siirtymää uusiutuvan energian ja kestävän infrastruktuurin rakentamisen palveluilla.

Wetteri Oyj

Wetteri on yrittäjäohjattu kasvuyhtiö ja uniikki monimerkkitalo. Wetterin tavoitteena on olla Suomen suurin ja kannattavin autoalan toimija vuoden 2025 loppuun mennessä.

Afarak Group Oyj

Afarak on vertikaalisesti integroitunut metalliseosten tuottaja, joka toimittaa erikoistuotteita teräksen ja ruostumattoman teräksen tuottajille.