AktiiviOmistaja

Kohdeyhtiöt

AktiiviOmistajat sijoittavat tarkoin valikoituihin kohdeyhtiöihin tavoitteena pääomistajuus ja omistaja-arvon kehittäminen. AktiiviOmistajilla on yhteinen tahto kehittää yhtiöitä, jotka toimivat yhteiskunnan hiilineutraalisuuden edelläkävijöinä. 

AktiiviOmistajat sijoittavat tarkoin valikoituihin kohdeyhtiöihin tavoitteena pääomistajuus ja omistaja-arvon kehittäminen. AktiiviOmistajilla on yhteinen tahto kehittää yhtiöitä, jotka toimivat yhteiskunnan hiilineutraalisuuden edelläkävijöinä. 

Wetteri Oy

Wetteri on pohjois-Suomen suurin autokauppa, joka myy 15 000 autoa vuosittain. Wetteri on myös yksi Oulun suurimpia yrityksiä ja merkittävä työllistäjä

Enersense International Oyj

On päästöttömien energiaratkaisujen toteuttaja tavoitteenaan olla asiakkaidensa monipuolinen kumppani. Yhtiön toimialoja ovat teollisuus, rakentaminen, energia ja tietoliikenne.

Skarta Group Oyj

On puhtaan tulevaisuuden rakentaja, jonka liiketoiminta keskittyy pääosin erikoisrakentamisen hiilineutraaleihin teollisuus- ja energiahankkeisiin sekä erikoisrakentamiseen.

Toppilan Möljä Oy

On uuden ajan laivanvarustamo, joka omistaa ja operoi monipuolista laivastoaan. Lisäksi yhtiö tulee tekemään investointeja Toppilan satamaan ns. Merikeskus-hankkeen puitteissa.

Skarta Group Oyj

AktiiviOmistajien tulokulma

Keväällä 2021 AktiiviOmistajat Jukka Juola, Tuomas Hirvonen ja Markku Kankaala toimivat omistajina kalajokisessa Andament Group Oy:ssä, joka omisti Skarta Finland Oy -konsernin. Heinäkuussa 2021 toteutettiin AktiiviOmistajien toimesta operaatio, jossa Skarta Finland -konserni listautettiin ”reverse takeover” menetelmällä Helsinki First North markkinapaikalle. Syntyi Skarta Group Oyj, jonka pääomistajaksi tuli Andament Oy. Samassa yhteydessä kutsuttiin useita muita AktiiviOmistajia mukaan operaatioon. He sijoittivat noin 8 M€ järjestelyn yhteydessä. Martti Haapalan Haapalandia Invest Oy oli yksi suurimpia osallistujia.

skartagroup.fi

Skartan valuaatio listautumisen alkaessa keväällä 2021 oli noin 50 M€. Vuoden 2021 lopussa Skartan markkina-arvo oli jo 285 M€. Skarta oli pörssivuoden 2021 7.s paras arvonnousija.

Tietoa yhtiöstä

Skarta on puhtaan tulevaisuuden rakentaja, jonka liiketoiminta keskittyy pääosin erikoisrakentamisen hiilineutraaleihin teollisuus- ja energiahankkeisiin sekä erikoisrakentamisen hankkeisiin. 

Skartalla on jo vuosikymmenien kokemus vaativasta infra- ja erikoisrakentamisesta. Yhtiö on yksi Suomen johtavista tuulivoimapuistojen rakentajista, sillä se on ollut mukana jo yli 100 tuulivoimalan rakentamisessa vuodesta 2012 alkaen. Tavoitteena on edelleen laajentaa toimintaa tuulivoiman, aurinkoenergian ja vetyratkaisujen arvoketjussa kohti puhtaan energian kokonaishankkeita. 

Yhtiössä on yli 180 työntekijää Suomessa ja Pohjois-Ruotsissa Norrbottenin alueella, jossa toimii Skartan tytäryhtiö Skarta AB. Osake on noteerattu Helsingin Nasdaq First North listalla.