AktiiviOmistaja

Oululainen autotalo Wetteri kaahaa Sopranon köökin kautta pörssiin – Samalla tuli esiin päivän surkein väite

Kirjoittanut Kauppalehti 2.6.2022

Kyösti Jurvelin

Wetterin pörssiliikkeen takana ovat köökkilistautumisen erikoishenkilöt. Sopranon heikosta koulutusbisneksestä hankkiudutaan eroon matkan varrella tavalla tai toisella, kirjoittaa Kyösti Jurvelin.

Oululainen autotalo Wetteri kaahaa pörssiin. Tätä varten se hommasi ulkokuoret listayhtiö Sopranosta.

Teknisesti Soprano osti Wetterin osakevaihdolla. Käytännössä kuvio on päinvastainen, eli Wetteri ottaa Sopranon pörssipaikan.

Soprano on ollut kurjasti menestyvä koulutustalo. Nyt tehtävässä järjestelyssä Wetterin omistajista tulee uuden kokonaisuuden suurimpia omistajia, ja Soprano muuttuu Wetteriksi.

Ihan nätti järjestely. Se muistuttaa temppua, jossa Skarta listautui pörssiin Privanet-järjestelyn kautta. Osin taikuritkin ovat samoja. Skarta-kuviossa mukana olivat Markku Kankaala ja Aktiiviomistajat-ryhmään lukeutuvat henkilöt. Ja samat henkilöt toteuttavat nyt Wetteri-järjestelyä.

Köökin kautta pörssiin meno on ilmeisen nopeaa ja kenties edullisempaakin kuin perinteinen listautumisjärjestely.

Wetterillä on varmasti kasvuhaluja nopeasti muuttuvalla autoalalla. Pörssilistautumisen avulla se pystyy järjestelemään yrityskauppoja osakevaihdolla. Tämä on ollut määräävä sävel Wetterin taustajoukkojen aiemmissa afääreissä.

Järjestelyyn liittyvässä tiedotteessa oli kenties päivän surkein väite. Sopranosin toimitusjohtaja Pauliina Lautanen-Nissi toteaa, että järjestely avaa kasvumahdollisuuksia yrityksen koulutusbisneksille.

Höpön pöppöä. Koulutusbisneksellä ei ole sijaa autobisnestä tekevässä Wetterissä. Koulutusbisneksestä hankkiudutaan eroon matkan varrella tavalla tai toisella.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.